• Mandian Nusantara 7Bunga 250ml

Mandian Nusantara 7Bunga 250ml

Mandian Nusantara dengan khasiat 7Bunga dan Bidara.

Safron
ZA'FARAN iaitu Saffron atau nama saintifiknya Crocus Sativus adalah sejenis tumbuhan herba. Ianya merupakan rempah yang terbaik, terwangi dan termahal di dunia yang turut dikenali juga sebagai 'King of Spices.
saffron mempunyai kesan penenang semulajadi, maka di Timur Tengah saffron telah dijadikan sebagai minyak wangi yang dipanggil Zaafran Attar. Ianya juga turut digunakan sebagai pewangi di dalam jenama minyak wangi antarabangsa yang lain. Pada masa ini saffron turut dijadikan bahan asas dalam pembuatan bahan dalam pembuatan bahan penjagaan tubuh seperti sabun, losyen dan sebagainya.

Berdasarkan kitab-kitab perubatan Islam saffron boleh membantu di dalam masalah kulit.Kajian moden menunjukkan saffron mengandungi Carotenoids, crocin,crocetin, cineol , pinene, thiamine dan riboflavin.

Di dalam dunia aura, saffron dikatakan boleh meningkatkan aura.

English Lavender
English Lavendar atau Lavandula angustifolia digunakan atas kebaikan berikut. Apabila digunakan sebagai mandian, baik untuk melegakan sakit otot ,rasa tenang dan melegakan tekanan.

Dalam satu kajian oleh Howard University College of Medicine, Washington, DC, Minyak lavendar mempunyai kesan menghalang perkembangan bakteria di kulit.

Geranium Rose
Geranium rose mempunyai kesan pengimbangan pada sistem saraf dan melegakan kemurungan dan kebimbangan, memberikan ketenangan kepada yang menggunakannya . Ia mempunyai kesan mengimbangi pada korteks adrenal dan besar untuk melegakan tekanan.

Daisy
Bunga daisy dipercayai mempunyai kesan terhadap kulit mengatasi masalah pigmentasi.

Jasmine
Minyak Jasmine atau melati telah lama dikaitkan dengan penjagaan kulit, terutamanya dari segi kulit kering. Walau bagaimanapun, ia tidak selalunya menyenangkan untuk digunakan pada luka terbuka pada kulit, kerana ia boleh menyebabkan reaksi alahan atau kerengsaan.
Minyak jasmine juga dikaitkan dengan kesan ketenangan untuk tidur yang nyenyak.

Orchid
Bunga orkid, bunga kebangsaan Thailand & Singapura , telah digunakan di Asia selama berabad-abad untuk membaik pulih dan sifat-sifat pelindung. Orkid terkenal dengan emolien , sifat-sifat antioksidan dan mengurangkan penampilan garis-garis halus.
Sesuai untuk semua jenis kulit dan kaya dengan mineral , yang wujud secara semula jadi dalam kulit, seperti zink , kalsium , magnesium , besi dan tembaga.

Ylang-Ylang
Sebagai minyak urut gabungan atau dicairkan dalam mandian ylang -ylang akan membantu dengan keletihan fizikal , insomnia, hati dingin , kemurungan , kebimbangan, ketegangan saraf dan tekanan manakala yang mempunyai kesan yang menenangkan dan afrodisiak.

Gabungan kesemua tujuh bunga ini diharapkan dapat membantu dalam perawatan berasaskan mandi bunga.

Kini Mandian Bunga lebih Mudah dengan
Gel Mandian Nusantara.


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Mandian Nusantara 7Bunga 250ml

  • RM25.00

  • Ex Tax: RM25.00

Related Products

Bidara Shower Gel

Bidara Shower Gel

Mandian Gel Daun Bidara memberikan anda kesempurnaan kebersihan diri serta mengekalkan kesegaran dan..

RM45.00 Ex Tax: RM45.00

Pati 7Bunga

Pati 7Bunga

7 Flower Blend oil..

RM55.00 Ex Tax: RM55.00